طراحی و اجرای سیستم های اطفای حریق

در سیستم های اعلام و اطفاء حریق باید از تجهیزات ایمنی برای جلوگیری و کنترل آتش در ساختمان استفاده شود. با رعایت اصول ایمنی، طراحی و اجرای صحیح سیستم های اعلام و اطفاء حریق و اجرای دقیق دستورالعمل ها در زمینه ساخت و ساز می توان ساختمان را از خطرات آتش سوزی در امان نگه داشت و یا در صورت بروز حریق به سرعت آن را شناسایی و از آن جلوگیری کرد. بنابراین با رعایت تمامی نکات ایمنی گاهی احتمال آتش سوزی وجود دارد..

طراحی سیستم های آتش نشانی:

  • طراحی و اصلاح محل سیستم های اعلام و اطفاء حریق در ساختمان ها و صنایع
  • طراحی و محاسبه مخزن آب آتش نشانی
  • طراحی و محاسبه سیستم تشخیص و اعلام حریق دستی ساختمان ها و صنایع
  • طراحی و محاسبه سیستم تهویه پارکینگ
  • طراحی سیستم های اعلام حریق F&G
  • طراحی و اجرا سیستم های اطفای حریق آب و فوم
  • طراحی سیستم های نازل اطفاء حریق مخزن سوخت
  • طراحی و اجرا و محاسبه سیستم شبکه آب آتش نشانی و فشار لازم شبکه شبکه پمپاژ مربوطه
  • طراحی و محاسبه سیستم پمپاژ اتوماتیک شبکه آب آتش نشانی
  • طراحی و محاسبه سیستم فشار مثبت جعبه نردبان فرار در ساختمان
  • طراحی و محاسبه سیستم اسپرینکلر برای کلیه ساختمان ها، صنایع و پارکینگ ها
  • طراحی سیستم های اطفاء حریق گازی FM200، IG55 و CO2 اتاق سرور، برق و ….

سیستم های اطفاء حریق

سیستم اطفاء حریق برای مقابله و کنترل حریق در ساختمان اجرا می شود و یکی از پرکاربردترین تجهیزات آتش نشانی می باشد. در مقاله طراحی و اجرای سیستم های اطفاء حریق اطلاعاتی در مورد این تجهیزات ایمنی بیان کرده ایم

ضوابط طراحی سیستم اطفاء حریق ساختمان:

معیارهای طراحی سیستم آتش نشانی شامل دستورالعمل های جدید آتش نشانی است. این قوانین با توجه به ساختمان های مختلف با کاربری های مختلف متفاوت است و باید به درستی در ساختمان اجرا شود تا توسط سازمان آتش نشانی تایید شود.

برای مثال :

  1. در ساختمان های مسکونی 4 طبقه سیستم اطفای حریق باید به گونه ای اجرا شود که در هر طبقه در پارکینگ کپسول آتش نشانی، شیلنگ و نازل نصب شود.
  2. در ساختمان های 5 طبقه در طبقه همکف که هر طبقه حداکثر شامل 4 واحد مسکونی است، سیستم اطفای حریق باید دارای کپسول آتش نشانی، جعبه آتش نشانی (سیستم مرطوب) و نازل در سراسر ساختمان باشد.
  3. در ساختمانهای مسکونی طبقات 6 و 7 در طبقه همکف، سیستم اطفای حریق باید دارای کپسول آتش نشانی، جعبه آتش نشانی (سیستم آتش مرطوب)، سیستم آتش خشک (رایزر خشک) و آبپاش در پارکینگ باشد.
  4. در ساختمان های بالای 8 طبقه در طبقه همکف یا بیش از 23 متر از کف، سیستم اطفای حریق باید دارای کپسول آتش نشانی، جعبه آتش نشانی (سیستم آتش مرطوب)، رایزر خشک و به طور کلی آبپاش باشد.

    طراحی و اجرا

نتیجه:

با توجه به مطالب فوق و همچنین مقاله سیستم های اعلام حریق، رعایت اصول ایمنی باعث کاهش خطر آتش سوزی می شود. طراحی سیستم های تشخیص حریق توسط شرکت ها فقط باید مطابق با استانداردهای تایید شده توسط سازمان آتش نشانی انجام شود. اجرا و استقرار نادرست سیستم های اعلام و اطفاء حریق در ساختمان ها و صنایع موجب خسارات جانی و مالی فراوان و همچنین مشکلات عدیده ای در اخذ تاییدیه حریق و اتمام ساختمان خواهد شد. با توجه به اهمیت بالای سیستم های اعلام و اطفاء حریق و خسارات ناشی از حریق، شرکت ایمن سازه وزین طراحی های خود را بر اساس استانداردهای روز دنیا انجام داده و آموزش های لازم را در زمینه تعمیر و نگهداری این سیستم ها به کارفرما خواهد داد.

از این رو این شرکت با سابقه درخشان در زمینه مشاوره اطفاء حریق، نظارت، طراحی و اجرای سیستم اطفای حریق ساختمان و اخذ تاییدیه اطفاء حریق و با داشتن کارشناسان مجرب آماده ارائه کلیه خدمات به سازمان ها و نهادها و … می باشد.